Opoziční TOP 09 kritizuje vedení městské části, chtěla odvolat starostu

Opoziční zastupitelé Prahy 4 v čele s TOP 09 se pokusili odvolat starostu Petra Štěpánka (SZ). Kritizovali špatné fungování městské části.  Na mimořádné schůzi opoziční zastupitel Michal Hroza (TOP 09) kritizoval radu městské části v čele s Petrem Štěpánkem za výběr nájemce opraveného Branického divadla, který se nepodařilo dokončit. „Této koalici se stále nepodařilo najít způsob, jak jej zprovoznit pro obyvatele. Pořádejte zastupitelstvo v Branickém divadle a vybírejte vstupné, ta investice se vám vrátí,“ řekl.

Další zastupitel Jan Petr (TOP 09) s kolegy potom kritizoval i fungování a správu městské firmy 4-Energetická. Na mimořádném jednání se chtěla opozice věnovat také vznikajícímu komplexu bytových domů na Kavčích horách. Zastupitelé ho označili za devastující pro své okolí. „Nechci, aby tam stály betonové obrovské domy a park byl jejich zahrádkou,“ řekl Patrik Šebesta (TOP 09).

Zastupitelstvo Prahy 4 bylo svoláno na popud zastupitelů TOP 09, ČSSD a ANO, a to 20 podpisy. Důvodem je špatné vedení a spravování městské části ze strany současné koalice.

Štěpánek však starostou Prahy 4 zůstává, program mimořádného jednání zastupitelstvo neschválilo. V Praze 4 vládne od března 2015 Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL, STAN) s ODS, částí rozštěpeného ANO, které se přidalo ke STAN, a hnutím Pro Prahu.

http://www.prazska4.cz/item/112-opozicni-top-09-kritizuje-vedeni-mestske-casti-chtela-odvolat-starostu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *