Starosta Prahy 4 Petr Štěpánek se spojil s lidmi, proti kterým 12 let intenzivně bojoval

Starosta Petr Štěpánek a zastupitelé ze Strany zelených, kteří byli zvoleni za Trojkoalici do zastupitelstva Prahy 4, se oficiálně spojili s lidmi, proti kterým bojovali z opozičních lavic uplynulých 12 let. Jmenovitě se jedná o bývalého starostu Pavla Caldra a zastupitele Jana Schneidera (zvoleni za Hnutí Pro Prahu, ex ODS) a Zdeňka Kováříka (ODS), bývalého radního hlavního města Prahy v období let 1994 – 2002.

„Současný starosta a členové Trojkoalice v uplynulých volebních obdobích jako opoziční zastupitelé či jako veřejnost vehementně vystupovali proti jednáním a praktikám všech koalicí složených z ODS a ve kterých figurovali členové dnes sestavené koalice. Je zřejmé, že panu starostovi a jeho kolegům jde o moc a funkce a ne o transparentní správu městské části,“ uvedl Jan Petr, předseda TOP 09 Praha 4.

„TOP 09, jako největší opoziční klub, bude velmi hlasitým a viditelným oponentem současné koalice, která rozhodně nevznikla z vůle občanů, ale z vůle politiků. Pokud se na koalici domluví dvě strany, které v posledních letech stály na opačné straně barikády, je to popření předvolební rétoriky,“ doplnil Jan Petr.

Nová koalice je složena z Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN), klubu zastupitelů zvolených za ANO, ODS a Hnutí Pro Prahu. Zastupitel Ladislav Kunert, zvolený za TOP 09, před jednáním zastupitelstva přešel do klubu Trojkoalice.

http://www.prazska4.cz/item/27-starosta-prahy-4-petr-stepanek-se-spojil-s-lidmi-proti-kterym-12-let-intenzivne-bojoval

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *